Я був у подібній ситуації на роботі. Я побачив колегу, який явно боровся з якоюсь проблемою, і це впливало на його роботу. Я спочатку намагався не втручатися, но помилки почали накопичуватися. Я розмовляв з керівником приватно про те, що якість роботи знизилася, й запитав, чи він знає, що трапляється. Керівник виявився дуже розумним і м'яким у цьому. Він розмовляв з моїм колегою приватно, запропонував йому програму допомоги працівників, включаючи консультації. Мій колега поступово розповів про свою залежність від азартних ігор. Йому було надано гнучкий графік для лікування. Він звернувся до центру, який спеціалізується на такі ситуаціях, і це дійсно допомогло йому. Я рекомендую, щоб ви розмовляли з керівником про качество роботи, й дозвольте їм взяти на себе обов'язок запропонувати допомогу. Якщо твій колега готовий, вкажите на цей ресурс: https://health-medical.com.ua/poslugi/likuvannya-ludomanii/. Робоче місце не повинно стати причиною залежності, але й залежність не повинна зруйнувати кар'єру.